Raahen asukasmarkkinointikampanja "kotonakuuhkaaja"

Kuka?

Kotonakuuhkaaja-kampanja pohjautuu 2018 valmistuneeseen Raahen kaupunkibrändiin. Asukasmarkkinointikampanjan tavoitteena on kertoa Raahesta ulkopaikkakuntalaisille tavallisesta poikkeavalla tavalla ja näyttää myös raahelaisille, että omasta kotipaikastaan saa puhua hyvää.

Tavoitteet?

Herättää kiinnostusta ihanaa merenrantakaupunki Raahea kohtaan brändin mukaisella, oudosti houkuttelevalla, tavalla. Raahelaisia aktivoiva, erityisesti pendelöijille suunnattu kampanja suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä Raahen kaupungin kanssa.

Keinot?

Pilke silmäkulmassa toteutettu kampanja herättää eloon karikatyyriset raahelaishahmot: Funteeraajan, Hössön, Intopiukian, Passelin, Peijoonin, Ronkelin, Ränttääjän ja Ölövin. Hahmojen ympärille laadittiin kampanjasivustolla tehtävä testi, jonka tuloksen voi jakaa somessa. Kampanjan äänitorviksi haluttiin aitoja kotonakuuhkaajia. Kuuhkaajalähettiläitä rekrytoidessa vastaanotto oli lämmin. Saimme kampanjaan mukaan ihanan erilaisia raahelaisia, jotka innolla tuottivat sisältöä kampanjasivustolle. Lähettiläiden tehtävänä on ollut kertoa elämästään, harrastuksistaan, ympäristöstään ja ylipäätään siitä, mitä raahelaisuus heille on. Hämmästykseksemme karikatyyreiksi luomamme hahmot ja aidot raahelaiset muistuttavat yllättävän paljon toisiaan! Lisäksi kampanjasivustolle kerättiin raahelaisista murresanoista oma Raahe-Suomi -sanakirja sekä rakennettiin pendelöijiä puhutteleva työmatka-aikalaskuri. Sivustolla viihtyykin siis pitkään, sillä sisältöä riittää! Kampanja jalkautui www-sivuston lisäksi tienvarsitauluille, radioon ja sosiaaliseen mediaan. Radiomainosten ja Raahen tarinan musiikki on Jere Liljan "Rantakatu". Mainosten sekä tarinan spiikkaukset on tehnyt JP Leppäluoto ja äänituotannosta on vastannut Tuupa Records Oy. Erikoinen kampanja herätti keskustelua erityisesti kampanjan alkuvaiheessa. Lehdessä kummasteltiin sanavalintaa, jonka mukaan raahelaisista tehtiin kotonakuuhkaajia. Kampanjassa kotonakuuhkaajasta haluttiin tuoda esiin positiivinen kuva: kotonakuuhkaaja on kiireetön ja hyväntuulinen puuhastelija, jonka mielestä paras paikka kuuhkaamiseen on täydellinen pikkukaupunki, jossa arki on leppoisaa, ystävät ja palvelut lähellä ja ympärillä tilaa olla ja nauttia. Käyhän sinäkin testaamassa, millainen kotonakuuhkaaja olet!

Tutustu asiakkaaseemme

WTFDesign_kuuhkaaja_proggis1.jpgWTFDesign_kuuhkaaja_proggis2.jpg