Lajitovereiden arkihaasteet

Sitä me yrittäjät olemme toisillemme, lajitovereita. Arjen haasteet ovat suunnilleen samat toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta. Välillä tehdään töitä aamukahvista iltateehen, pyhää arkea. Välillä taas raivataan kalenterista väkisin vapaata, että saadaan pynttäytyä vähän parempiin kamppeisiin ja juhlia sitä, että ollaan yrittäjiä.

Back to the basics - Markkinoinnin alkeet

Markkinointikeinoja on todella paljon ja uusia tulee jatkuvasti. On sosiaalisen median kanavia, sisältömarkkinointia, hakukoneoptimointia, hakukonemainontaa, inboundia, markkinoinnin automaatiota... perinteisiä sähköisiä ja painettuja viestintäkanavia unohtamatta. Jos mahdollisuuksia on jopa liiaksi asti, voivat ne aiheuttaa päänvaivaa, jos ei ole ihan varma, missä kaikessa pitäisi olla mukana.

Henkistä skumppaa!

Yksi siivoaa työpöydän, toinen käy ulkona syömässä ja kolmas heittää itselleen puolittaisen yläfemman, jos sattuu muistamaan. Tässä yrittäjäystävieni keinoja palkita itsensä hyvin tehdystä työstä. Useimmiten onnistumista pidetään kuitenkin vain rutiinina, joka kuuluu työhön. Mitäpä sitä turhia tuulettelemaan, perisuomalainen vaatimattomuus kunniaan!

Pää, ole hiljaa!

Viimeiset viikot olen tehnyt töitä kuin pieni eläin. Tai ehkä enemmän, tiedä häntä, kun en ole tuota kuuluisaa eläinkunnan edustajaa päässyt jututtamaan. Joka tapauksessa edellisestä vapaapäivästä on vierähtänyt tovi.

Suuna päänä

Yrittäjävuosiensa aikana meidän yrittäjä on huomannut olevansa suuna päänä vähän joka puolella, esimerkiksi…

Koska olen yrittäjä...

…, tiedän, että sinappipullosta haju ei lähde pesemälläkään ja että vessan peilin kautta saa kaverin kanssa hauskimmat selfiet. Koska olen yrittäjä, tiedän sadan metrin tarkkuudella välimatkat kotoa lähiympäristöön – kiitos juoksukoulun elvyttämän juoksuharrastuksen ja iPhonessa lenkkien pituuksia laskevan RunKeeper-sovelluksen. Tiedän myös, mitä tarkoittaa tj:n some-jumppa, tykkäämistalous tai rusinat business-pullassa.

Ammatinvalintakysymys

Maanantai. Viikonloppu sekoitti unirytmit, uni maistuu aamulla turhankin makealta. Päätän mennä toimistolle vasta puolilta päivin. Saapahan nauttia aamukahvit rauhassa ja raatailla niitänäitä kesälomailevan tyttäreni kanssa.

Valemainostoimistomaailma

Suomi on kohissut säännöllisen epäsäännöllisesti valelääkäreistä. Näiden lisäksi on työelämässä havaittu ainakin valefarmaseutti ja valetradenomi. Mutta millaisia valehenkilöitä pyörii mainostoimistopiireissä? Tässä muutama esimerkki.

Erilaiset Facebook-persoonat

Vaikka yritykset ovat innoissaan valloittaneet Facebookin, se on edelleen myös henkilökohtainen media. Käyttäjistä voi kuoriutua erilaisia humoristisia äärityyppejä, joita kieli poskessa voi luokitella vaikkapa seuraavasti: