Tippaleipäaivo

Yrittäjän pääkoppa se on kumma kapistus. Se keksii ties mitä ideoita vähän väliä – ja sanoo ne ääneen!

”Katsoppas, potentiaalinen somekanava yritykselle, snäppää, snäppää!” En tiedä, millä ajalla Tippaleipäaivo ajatteli meidän snäppäilevän, joten jotain rotia välillä toivoisin noihin ehdotuksiin. Tunteja kun ei ole vuorokaudessa kuin se rajattu määrä – yrittäjälläkään. 

”Opiskeltaisko jotakin uutta, jookos jookos?” Tätä se kyselee eikä hiljene, vaikka selitän, että edellisetkin opinnot ovat vielä vaiheessa ja alaan liittyviä uudistuksia opetellaan työnteon lomassa koko ajan. Tippaleipäaivo kun näkee jo aikaan tutkintotodistuksen jälkeen. Nyt me kuule tehdään vaan sitä, mistä meille maksetaan, eli työtä ja hoidetaan entiset opiskelut ensin pakettiin. Niin kerta.

”Ihan mieletön kirja, osta osta!” Ja minähän ostan. Siellä se reppana sitten pölyttyy muiden kohtalotovereiden kanssa kirjakaapissa haaveillen, että saisi joskus täyttää ajatukseni maailmoja syleilevillä markkinointi-ideoilla tai riipivillä rakkaustarinoilla. Loma-aikoina saan innostuksen puuskan ja tartun johonkin eepokseen, mutta syvempi käytännön toteutus jää sitteku-vaiheeseen. Eli odottelemaan seuraavia lomia, ja niitähän yrittäjällä tunnetusti riittää.

Mikä oiva tilaisuus verkostoitua, mene mene!” Jos joku maksaisi palkkaa kokopäiväverkostoitumisesta, niin mikä ettei – mukaan vaan kaikkiin mahdollisiin yhdistyksiin ja niiden hallituksiin! Kunnes rahahanat avautuvat, valitsen helmet päältä ja keskityn niihin. Opinpahan tuntemaan ihmisiä ihan oikeasti, enkä vain yhdistelemään nimiä hatarasti muistamiini kasvonpiirteisiin tai hymyn alta pilkottaviin poskihampaisiin. 

”Tallenna linkki! Katso, mikä uusi ohjelma! Tässäkö meille uusi yhteistyökumppani? Ihan mahtava sovellus iPhoneen! Lisää statistiikkaa, multitaskausta, supersometusta ja hyperaktiivisuutta! Mene, kysy, verkostoidu, tutki, lue, hae, opettele, tee jotain!”

Utelias luonne ja tippaleipäaivo muodostavat kyllä semmoisen parivaljakon, että välillä tarvitsee melkoista liekaa saadakseen pysymään paketin kasassa. Houkutuksia kun on joka nurkalla. Niin, mitäpä tähän sanoisi muuta kuin, että onneksi joululomaan on enää puolitoista kuukautta.  

 

(Kirjoitus julkaistu 9.11.2015 Raahen Seudussa)

sanna Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

Tutustu kirjoittajaan

Mainostoimistoelämää
sanna

Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

sanna@wtfdesign.fi

Aiheet:

Mainostoimistoelämää

Jaa somessa: