Suuna päänä

Yrittäjävuosiensa aikana meidän yrittäjä on huomannut olevansa suuna päänä vähän joka puolella, esimerkiksi…

… hallituksissa. Yrittäjä valittiin ensin yrittäjäyhdistyksen hallitukseen. Pian hän huomasi olevansa mukana myös paikallisen puhallinorkesterin hallituksessa, kiitos kolmenkympin kriisissä aloitetun saksofoniharrastuksen. Ja aikoinaan asunto-osakkeenomistajana hän päätyi tietenkin myös taloyhtiön hallitukseen. 

… toimikunnissa. Yrittäjäjuhlatoimikunta, virkistystoimikunta, viestintävaliokunta, koulutustoimikunta – ja näistä johtuen löytyy yrittäjän Been there, done that -listalta puolimaraton, avantouinti, lasihimmeli, melonta, savusauna, ompeluseurat, pirut, hipit, rock, rauha ja rakkaus.

… koulun penkeillä. Yrittäjä on luonteeltaan utelias ja kiinnostunut vähän kaikesta. Siispä hän löytää usein itsensä opiskelemassa jotain uutta. Ja koska yrittäjälle tehokkuus on kaiken a ja o, käy hän tietenkin kaikki koulut työn ohessa. Tällä hetkellä yrittäjä suorittaa erikoisammattitutkintoa, hyppää jatkuvalla syötöllä seminaareissa ja hauskuuttaa itseään ajatuksella siitä, että kuusikymppisenä hän on täyspäiväinen yliopisto-opiskelija, joka rellestää haalarit päällä kaikissa mahdollisissa opiskelijabileissä.

… epämukavuusalueella. Yrittäjä haluaisi olla supersukkela sanaseppo, mutta välillä suusta tulee jotain ihan muuta kuin verbaaliakrobatiaa. Siitä huolimatta hän avaa suunsa kun on asiaa ja käy esittelemässä yritystään ja osaamistaan kun pyydetään. Yrittäjä onkin huomannut, että esiintymisjännitys on vain päänsisäinen lukko, joka aukeaa samaa tahtia suun kanssa. 

Suuna päänä kyllä, mutta myös silminä, korvina ja joskus ihan muuten vaan henkisenä tukena tai olkapäänä. Tämä tarina on tosi.

 

(Kolumni Raahen Seudussa 20.10.2014)

sanna Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

Tutustu kirjoittajaan

Mainostoimistoelämää
sanna

Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

sanna@wtfdesign.fi

Aiheet:

Mainostoimistoelämää

Jaa somessa: