Blogi: Mainostoimistoelämää


Digistä apua mainostoimiston arkeen

Mainostoimistot pyörivät koko ajan enemmän digin ympärillä sekä virtuaalisesti ympäri Suomea tai jopa maailmaa – niin meilläkin. Käytössämme on muutama työkalu, jota ilman emme enää tulisi toimeen. Vinkkaamme niistä ilomielin siis eteenpäin teillekin, olkaa hyvät!

Mainostoimistoelämää

Viikkoon mahtuu niin monenlaista. Suurimmaksi osaksi tietenkin itse työtä, mutta myös asioita, jotka liittyvät joskus yllättävälläkin tavalla siihen varsinaiseen työntekoon. Keräsimme teille viisi satunnaista faktaa tältä viikolta, olkaa hyvät!

To do. To do. To do, to do, to do, to do, to dooooo...

Nauroimme töissä Pink Panther -meemille, jossa tunnaria laulettiin sanoilla To Do. Työlista-addikteina osaamme arvostaa niihin liittyvää huumoria. Koska ihminen on kummallinen olento, niin nauruhermoja kutkutti vielä erityisesti tieto tämän viikon To Do -listasta, joka oli erityisen pitkä ja sisälsi ainakin yhden suurtyön tehtynä supertiukassa aikataulussa.

Mainostoimiston arkihaaste

Somessa kiertää tälläkin hetkellä hassunleppoisia haasteita, joissa kannustetaan ihmisiä jakamaan omaa arkeaan seitsemänä päivänä seitsemällä kuvalla: ei tunnistettavasti ihmisiä, rakennuksia tai eläimiä. Miltä mahtaa näyttää mainostoimiston arki?

Pienyrittäjän Uudenvuodenlupaukset

Kuka huolehtii yrittäjästä? Vastaus kysymykseen on yksinkertainen: yrittäjä itse. Työterveyshuolto joko on tai ei, valitettavan usein ei. Yrittäjän omalle vastuulle siis jää se, kestääkö kroppa ja pääkoppa menossa mukana. Sitä menoa yrittäjällä kun tunnetusti riittää.

Tippaleipäaivo

Yrittäjän pääkoppa se on kumma kapistus. Se keksii ties mitä ideoita vähän väliä – ja sanoo ne ääneen!

Lajitovereiden arkihaasteet

Sitä me yrittäjät olemme toisillemme, lajitovereita. Arjen haasteet ovat suunnilleen samat toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta. Välillä tehdään töitä aamukahvista iltateehen, pyhää arkea. Välillä taas raivataan kalenterista väkisin vapaata, että saadaan pynttäytyä vähän parempiin kamppeisiin ja juhlia sitä, että ollaan yrittäjiä.

Henkistä skumppaa!

Yksi siivoaa työpöydän, toinen käy ulkona syömässä ja kolmas heittää itselleen puolittaisen yläfemman, jos sattuu muistamaan. Tässä yrittäjäystävieni keinoja palkita itsensä hyvin tehdystä työstä. Useimmiten onnistumista pidetään kuitenkin vain rutiinina, joka kuuluu työhön. Mitäpä sitä turhia tuulettelemaan, perisuomalainen vaatimattomuus kunniaan!

Pää, ole hiljaa!

Viimeiset viikot olen tehnyt töitä kuin pieni eläin. Tai ehkä enemmän, tiedä häntä, kun en ole tuota kuuluisaa eläinkunnan edustajaa päässyt jututtamaan. Joka tapauksessa edellisestä vapaapäivästä on vierähtänyt tovi.

Suuna päänä

Yrittäjävuosiensa aikana meidän yrittäjä on huomannut olevansa suuna päänä vähän joka puolella, esimerkiksi…