Henkistä skumppaa!

Yksi siivoaa työpöydän, toinen käy ulkona syömässä ja kolmas heittää itselleen puolittaisen yläfemman, jos sattuu muistamaan. Tässä yrittäjäystävieni keinoja palkita itsensä hyvin tehdystä työstä. Useimmiten onnistumista pidetään kuitenkin vain rutiinina, joka kuuluu työhön. Mitäpä sitä turhia tuulettelemaan, perisuomalainen vaatimattomuus kunniaan!

Yritykselläni on yhteistyökumppani Lapissa. Vuosien varrella olemme tehneet useita asiakastöitä, välillä myös hyvin haastavia ja pitkiä projekteja. Koska emme tapaa kasvotusten kuin korkeintaan kerran vuodessa, on meillä ollut tapana juhlistaa onnistumisia ”henkisellä skumpalla”. Henkisellä siksi, että toinen sijaitsee liian kaukana, jotta voisimme kippistellä ihan oikeasti.

Nautin toki mielelläni myös ihan oikean lasillisen skumppaa, rentoutuneena ja hyvässä seurassa. Todellisuudessa näin käy kuitenkin aika harvoin. Aika usein unohtuu myös sen henkisen skumppapullon poksautus, vaikka aihetta joskus olisikin.

Yrittäjä on perusluonteeltaan usein sinnikäs ja ahkera. Jos töitä on tarjolla, ne otetaan mukisematta vastaan. Eioota ei myydä eikä deadlinesta tingitä. Tästä johtuen yrittäjä saattaa puurtaa oman jaksamisen kustannuksella, eikä pysähdy hengittämään edes saatuaan proggiksen onnistuneesti päätökseen. 

Tunnistan edellä mainituista piirteistä myös itseni. Deadlinet ovat välillä päällekkäin, taivun asiakkaan aikatauluihin enkä kieltäydy tarjotuista töistä. 

To do -listan ja punaisilla lipuilla merkattujen sähköpostien tiimellyksessä onnistumiset jäävät usein vaille minkäänlaista fiilistelyä. Päätin siis näin kesäloman kynnyksellä palkita itseni parilla lasillisella henkistä skumppaa. Ja miksei yhdellä ihan oikeallakin. Tämän tekstin julkaisupäivänä olen siis etsimässä kadonnutta kesää, jonka jälkeen deadlinen metsästys jatkuu energisenä, latautuneena ja innokkaana. Kokemuksesta tiedän, että loman aikana kireä pinna hellittää, suupielestä hukassa ollut hymy palaa paikoilleen ja sielu täyttyy hyväntuulisuudesta. Kippis sille, ystävät!


(Kirjoitus julkaistu Raahen Seudussa 13.7.2015)

 

sanna Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

Tutustu kirjoittajaan

Mainostoimistoelämää
sanna

Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

sanna@wtfdesign.fi

Aiheet:

Mainostoimistoelämää

Jaa somessa: