Digistä apua mainostoimiston arkeen

Mainostoimistot pyörivät koko ajan enemmän digin ympärillä sekä virtuaalisesti ympäri Suomea tai jopa maailmaa – niin meilläkin. Käytössämme on muutama työkalu, jota ilman emme enää tulisi toimeen. Vinkkaamme niistä ilomielin siis eteenpäin teillekin, olkaa hyvät!
Digistä apua mainostoimiston arkeen

Slack

Tätä ilman emme enää tule toimeen. Slack korvaa nykyisin täysin WTF Designin sisäisen sähköpostiliikenteen. Jokaiselle projektille saa perustettua oman kanavan ja siihen liitettyä ne henkilöt, keitä asia koskettaa. Keskusteluun saa liitettyä linkkejä, tiedostoja ja lukemattomia määriä ulkoisia sovelluksia. Slackiin tulee muun muassa ilmoitus joka kerta, kun joku liittyy vaikkapa Facebookissa WTF Designin uutiskirjeen tilauslistalle. Priceless!

Google Analytics & Leadfeeder

Kuka kävi sivuilla, kauanko viipyi, missä vieraili, mikä kiinnosti? Näitä kahta seuraan tiiviisti koko ajan, ja jatkossa vielä entistä enemmän, sillä WTF Designin sivustouudistus on työn alla ja tavoitteet uutta sivustoa varten on määritelty ihan numerotasolla: kävijämäärä, sivustolla vietetty aika ja välitön poistumisprosentti muutamia mainitakseni. Suosittelen perehtymään! 

Enpass

Salasanat hukassa? Ei ole enää! Elämä muuttui kertaheitolla, kun WTF Designin koodari Heikki aikoinaan vinkkasi tästä mullistavasta ratkaisusta: ohjelma, joka tallentaa kaikki salasanat ja tunnukset! Saa kansion vaikka jokaiselle asiakkaalle erikseen ja sen sisään rajattomat määrät tietoja. Hyvästi projektinhallintasoftan syövereissä uivat tunnuslistat tai epämääräiset Word-dokumentit – lippulappusista puhumattakaan: EnPass säilöön kaiken, synkkaa monelle eri laitteelle, myös kännykkään, ja on lunastanut paikkansa tärkeimpien sovellusten TOP 5 -listalla pysyvästi. Sanomattakin siis selvää, että asiakkaiden kaikki palvelintunnukset, sähköpostien salasanat ja kirjautumislinkit ovat varmaakin varmemmassa jemmassa. 

Sketch & Zeplin

Ohjelmapari on erityisen näppärä www-leiskojen suunnittelussa, sillä graafikko suunnittelee ensin ulkoasun Sketchissä, josta se muutetaan koodarin ymmärtämään Zeplin-ohjelmiston formaattiin. Sieltä koodari saa napsittua suoraan kaikki elementit www-sivuja varten: värikoodit, fonttikoot, graafiset elementit juuri oikeassa koossa ja paljon, paljon muuta. Koodari kiittää! 


Ja vielä yksi bonusvinkki: ellet ehdi perehtymään mielenkiintoisiin sovelluksiin ja arkea helpottaviin ratkaisuihin siinä hetkessä kun ne tulevat vastaan, suosittelemme to do -listan pitoa kännykässä: sinne voi kirjata hyvät ideat ja kehittämisniksit, joita voi tutkia tarkemmin sitten kun on hetki luppoaikaa – vaikka lennon check-iniä tai palaverin alkua odotellessa. 

sanna Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

Tutustu kirjoittajaan

Mainostoimistoelämää
sanna

Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

sanna@wtfdesign.fi

Aiheet:

Mainostoimistoelämää

Jaa somessa: