Ammatinvalintakysymys

Maanantai. Viikonloppu sekoitti unirytmit, uni maistuu aamulla turhankin makealta. Päätän mennä toimistolle vasta puolilta päivin. Saapahan nauttia aamukahvit rauhassa ja raatailla niitänäitä kesälomailevan tyttäreni kanssa.

Tiistai. Aamulla yrittäjäyhdistyksen hallituksen kokous. Muita tapaamisia kolme, puhelinpalaverejakin kertyy. Työpäivän päätteeksi pikamutka kotona, tytsylle ruokaa ja illaksi yrittäjäyhdistyksen kokoukseen. Tietää tehneensä, kun painaa pään tyynyyn.

Keskiviikko. Koneen taitto- ja kuvankäsittelyohjelmat huutavat kilpaa, kun työn alla on asiakkaan henkilöstölehti. Päivän mittaan pari puhelinhaastattelua ja juttujen puhtaaksikirjoitus. Varsinainen tehopäivä, pituuttakin kertyy, mutta tällä kertaa kotisohvalta käsin. Etäpäivä siis.

Torstai. Facebook, Instagram, Twitter, MailChimp, Concrete5... Voi näyttää päälle päin päämäärättömältä nettinotkumiselta, mutta mainostoimistoyrittäjän työtä sekin. Iltapäivällä jätskit Härkätorilla yrittäjäystävän kanssa. Kesäinen Raahe hellii yrittäjiäkin.

Perjantai. Sattumalta myös juhannusaatto. Läppärillä työn alla ohjelmalehti, joka pitää saada painoon heti juhannuksen jälkeen. Materiaalin toimitus asiakkaalta viivästyi, joten yrittäjä kuroo aikataulun kiinni – vaikka juhannuksena. Sovituissa aikatauluissa pysytään. Välillä käyn saunassa ja syön grilliherkkuja, sitten takaisin sorville. Ammatinvalintakysymys.

Lauantai. Yrittäjäyhdistyksen jäsentiedote työn alla. Huomaan, että uudesta puheenjohtajasta ei ole kasvokuvaa. Otan kuvan nuijasta ja toivon, että pj:n huumorintaju kestää. Hahmottelen jäsentiedotteeseen kolumnia, mutta hyvää näkökulmaa ei löydy. Miksi ei? Mistä ajatukset ja luovuus ylipäätänsä tulee? Mikä niitä ruokkii? Päädyin käsittelemään tätä aihetta ja jätän syvällisemmät pohdinnat seuraavaan tiedotteeseen. 

Sunnuntai. Hyvä päivä hoitaa ne ei-niin-kiireiset hommat, joita lykkää eteenpäin koko viikon: tarjoukset, sähköpostin tuplatsekkaukset ja tulevan viikon aikataulutukset. Hereilläoloaika venähtää taas yli puolen yön, joten päätän jo etukäteen säätää herätyskelloa armollisempaan aikaan. Ammatinvalintakysymys tämäkin.

 

sanna Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

Tutustu kirjoittajaan

Mainostoimistoelämää
sanna

Sanna Paakkonen

Master of WTF Design, brändinrakentaja, perustajaosakas

sanna@wtfdesign.fi

Aiheet:

Mainostoimistoelämää

Jaa somessa: