Onnen kipinöintia

17.3.2017
Kulunut viikko on ollut yksi huikeimmista vähään aikaan. Työtehtävät ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia, olen saanut riemuita työssä onnistumisesta ja eritoten olen saanut inspiroitua upeista puhujista pitkin viikkoa. Eväslaatikko on nyt täynnä mitä ihmeellisimpiä kokemuksia ja olo on onnistumisilla kyllästetty.
Onnen kipinöintiä

 

Kuulin ensimmäisen kerran lauseen ”teho-Sannat on taas vauhdissa” varmaan reilu vuosi sitten. Se tuli erään somekanavan kautta toiselta puolen Suomea. Olin aivan äimistynyt ja nauraa rätkätin, että mitkä ihmeen teho-Sannat?! Tässähän siis viitattiin minun lisäksi kaimaani Sanna Paakkoseen(kaimaani vaatteita myöten). Sen jälkeen olen kuullut sanonnan useita kertoja. Ja joka kerta olen ollut aivan yhtä hämmästynyt, että mitä ihmettä ihmiset höpöttää?

Olen aina tehnyt pieniä asioita. Myynyt kahvia, kuunnellut huolia, hymyillyt ihmisille, ja bongannut kauneutta ja onnea niistä pienistä asioista. Ainoa asia, mitä olen tehnyt isosti, on ollut näistä pienistä kauniista asioista julkihuutaminen. ”Katsokaa nyt tuota, miten ihana!””Maista nyt, miten hyvältä tämä maistuu!””Huomatkaa, miten hyviä juttuja tuo on saanut aikaiseksi!”. Olen halunnut julkihuutaa näitä asioita, koska negatiiviset asiat saavat aina huomiota ja leviävät kuin rutto varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Siksi pitää hehkuttaa, kun siihen on aihetta. Ja jos jotain olen matkani aikana oppinut, niin niitä vähättelijöitä, arvostelijoita ja alaspainajia riittää. Siksi pitää nostaa omaa ja toisten häntää kun siihen on mahdollisuus. 

Ja siitä kai se teho-Sannat-titteli on sitten tullutkin. Me näytään ja kuulutaan ja nostellaan kaikkien häntiä mahdollisimman julkisesti, jotta ihmiset riemuitsisivat kaikesta hyvästä. Se on meidän persoonissa, mutta se on myös meidän ammattitaitoa. Me voidaan tulla nostamaan myös sinun tai yrityksen häntää, jos yhtään tuntuu siltä!

Omalta osaltani voin sanoa, että minulla on aivan hirveästi vielä opittavaa ja matkaa taitettavana. Sain tällä viikolla monta uutta idolia, kun myyntikuiskaaja Pasi Rautio veti upean show’n Oulussa ja toi monta uutta näkökulmaa myyntiin ja markkinointiin. Puhumattakaan kertakaikkisen upeista naisista, jotka oikeasti muuttavat työllään maailmaa: Meeri Koutaniemi (valokuvaaja-toimittaja), Satu Saarinen (tuomiorovasti), Marianne Saarikko Janson (lakipalvelutoimisto Fondian perustaja), Helene Auramo (supernainen sosiaalisen median ja digimaailman saralta) sekä Susanna Rahkamo(huippuosaajien valmentaja). Näitä ihania daameja sain kuunnella Missiona muutos -seminaarissa. Istuin ja kuuntelin silmät selälläni ja hoin mielessäni ”aivammahtavaa, aivammahtavaa".

Siinäpä itselle tavoitetta. Jos joskus saan aikaiseksi murustakaan siitä, mitä joku heistä tekee, niin sitten minua voi kutsua Teho-Sannaksi. Nyt olen vielä ihan vain Sanna, joka kipinöi toisten upeutta. 

 

Sanna Salo
Yhteisömanageri

sanna.salo@wtfdesign.fi | Twitter | Instagram

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeessämme saat muutaman kerran vuodessa arkea helpottavia vinkkejä markkinointiviestintään, ja samalla pysyt perillä WTF Designin kuulumisista!