Saamisesta ja antamisesta

30.4.2015
Kuka hakee puhujat lentokentältä? Kuka emännöi esittelyständiä? Kuka juoksuttaa paneelikeskustelun aikana mikrofonia yleisökysymyksiä varten? Entä narikka, tullaanko vielä toukokuussa tapahtumiin palttoot päällä? Muistetaanhan puhujanpönttöön toimittaa kello, aikataulu ja vesikannu? Entä väliaikakahvit, lavasomistus, turvallisuussuunnitelma, sponsorit, tiedotus ja markkinointi – kuka hoitaa?

Tässä muutamia pikkujuttuja, joita seminaarijärjestelyissä pitää ottaa huomioon. Raahen Yrittäjien hallituksen kevään suurin voimienponnistus on reilun viikon päästä koittava Tulevaisuusseminaari, johon on pantu kaikki ylimääräiset paukut vapaa-ajan ja hetkittäin jopa työn kustannuksella. Työtunteja ei lasketa, sillä kaikkihan menee yhteisen hyvän eteen.

Olen käynyt somessa viime päivinä mielenkiintoisia keskusteluja liittyen yhdistystoimintaan, sen plussiin ja miinuksiin. Kun osa mieltää yhdistystoiminnan riistona ja ilmaistyön teettämisenä, kokee yhdistysaktiivi asian toisin: jos saat enemmän kuin annat, on homma balanssissa.

Kuulun Raahen Yrittäjien hallitukseen kuudetta vuotta. Kaikki yhdistyksen markkinointi, viestintä ja tiedottaminen kulkee käsieni läpi. Uutiskirjeet, jäsentiedotteet, lehti-ilmoitukset, www-sivut, Facebook… Näihin liittyen syyllinen löytyy yleensä tästä osoitteesta. 

Parhaat ajankohdat tähän harrastustoimintaan löytyy yleensä arki-iltaisin tai viikonloppuisin. Yhdistyksen asioita hoidetaan sähköpostilla, WhatsApissa, somessa ja kasvokkain. Joskus niitä joutuu hoitamaan työajallakin, mutta kyseessä on oma valinta: halu kantaa kortensa yhteiseen kekoon. 

Antamiset on pääpiirteittäin lueteltu yllä, mutta siitä saamisesta vielä: ystäviä, tuttavia, verkostoja, asiakkaita, elämyksiä, kokemuksia ja uuden oppimista. Siinä listaa sitä, mitkä ovat plussan puolella. 

Ai niin, Kauppakeskus Raahe ry:n hallitukseen minut valittiin viime viikolla. Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea se pesti tuo tullessaan. Ehkä lisää yö- ja viikonlopputöitä, mutta harrastuksensa kullakin. 

 

Sanna_Salo.png

Sanna Salo

Yhteisömanageri
sanna.salo@wtfdesign.fi

    

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeessämme saat muutaman kerran vuodessa arkea helpottavia vinkkejä markkinointiviestintään, ja samalla pysyt perillä WTF Designin kuulumisista!