Erilaiset Facebook-persoonat

Vaikka yritykset ovat innoissaan valloittaneet Facebookin, se on edelleen myös henkilökohtainen media. Käyttäjistä voi kuoriutua erilaisia humoristisia äärityyppejä, joita kieli poskessa voi luokitella vaikkapa seuraavasti:

Meuhkaajat

Ottavat kierroksia joka asiasta. Liian kova pakkanen tai sääilmiöt ylipäänsä aiheuttavat meuhkausta. Päivänpolttavat uutiset saavat myös tunteet kuumenemaan. Heiltä voi lukea pitkiä statuspäivityksiä, joten he ovat varmasti tyytyväisiä, ettei Facebook enää rajoita avautumisten merkkimääriä. Välillä meuhkaajat valittavat, ettei Facebookissa ole mitään järkeä ja uhkaavat lähteä sieltä pois. Jos he lähtevät, he palaavat viikon päästä.

Yliavoimet

Selittävät henkilökohtaiset asiansa vähän liian yksityiskohtaisesti. Kertovat kaiken deittisuunnitelmista ja ruumiintoiminnoista lähtien. Päivityksiä lukiessa iskee väillä myötähäpeä. Tekee mieli piilottaa kyseisen käyttäjän päivitykset. Joskus heille saattaa ystävällinen FB-kaveri kommentoidakin, ettei ihan kaikkea kannata kertoa. Kannattaisi kenties ottaa vinkistä vaarin.

Stalkkerit

Stalkkerit lukevat aktiivisesti kavereidensa päivityksiä ja tietävät muista ihmisistä kaiken, mutta eivät koskaan kerro itsestään mitään. He voivat kyllä jakaa muiden kuulumisia face-to-face. Itse kuulumme tähän ryhmään. Se johtuu siitä, että kavereina on sekä oikeita ystäviä, epämääräisiä tuttavia, asiakkaita että entisiä työkavereita.

Elämäntapavinkujat

Väsyttää, ahistaa, vituttaa, tuulee, rahat on loppu. Elämäntapavinkujilla on aina joku vaiva tai jokin ärsyttää. Suosittelemme hankkimaan tilannetta helpottavan lääkityksen tai edes tosi vahvan vitamiinin. Elämäntapavinkujat tunnetaan myös koliikkiaikuisina, jotka valittavat koko ajan siitä, että kaikki kanssaeläjät ovat tyhmiä eivätkä tee mitään maailmanmenolle.

Wannabe-poliitikot

Wannabe-poliitikot ovat erikoistuneet kommentoimaan poliittisen elämän käänteitä. He haluavat jakaa näkemyksiään, mutta eivät usein itse ole valmiita aktiivipolitiikkaan. He jakavat linkkejä poliittisiin uutisiin. Onhan sekin heidän mielestään tapa vaikuttaa.

Tiedottajat

Tiedottajat jakavat linkkejä. Kaikesta. Jatkuvasti. Yötä päivää. He voivat myös kommentoida linkkejä, mutta pääasiallinen työ on niiden jakaminen.

 

sanna

Sanna Paakkonen

Brändinrakentaja | Master of WTF Design | Yrittäjä

sanna@wtfdesign.fi

Aiheet:

Mainostoimistoelämää