Concrete5 haastaa tunnetummat julkaisujärjestelmät

25.5.2012
WTF Design on ollut mukana julkaisemassa kansainvälisen Concrete5-julkaisujärjestelmän suomenkieliset www-sivut osoitteessa www.concrete5.fi.

Concrete5 on monipuolinen julkaisujärjestelmä, jolla voi rakentaa esimerkiksi yritysten, yhteisöjen tai koulujen verkkosivustoja sekä verkkolehtiä ja -kauppoja. Järjestelmä on nopeasti nostanut näkyvyyttään maailmalla. Vuoden 2011 avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmien levinneisyysvertailussa Concrete5 oli selkeä voittaja, ja sen silmällä pitämistä suositeltiin. Järjestelmän tietoturvaominaisuudet, monipuolisuus ja hyvä versionhallinta tekevät siitä oivallisen haastajan tunnetummille järjestelmille.

Avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmät ovat jo useita vuosia olleet varteenotettava haastaja kaupallisille tuotteille. Suomessa niistä tunnetuimpia ovat olleet blogialustana suosittu WordPress sekä Drupal. Concrete5 eroaa useimmista muista julkaisujärjestelmistä siinä, että sitä ei ole rakennettu ensisijaisesti järjestelmien suunnittelusta ja ylläpitämisestä tietäviä asiantuntijoita varten, vaan se on tehty käyttäjäystävälliseksi. Se on helppokäyttöinen jopa niille henkilöille, joille julkaisujärjestelmä on aivan uusi käsite. Käyttäjä yksinkertaisesti surffaa www-sivuilla, ja kun hän huomaa kohdan, jota haluaa päivittää, hän napsauttaa painiketta, muokkaa kyseistä kohtaa ja tallentaa muutokset. Ne näkyvät heti sivustolla.

Työtä helppokäyttöisen järjestelmän puolesta

Concrete5.fi-yhteisöä on rakennettu Suomessa muun muassa WTF Design Oy:n, Koodiavain Oy:n ja Mainio Tech Oy:n voimin. Yritysten toiveena on saada julkaisujärjestelmälle tunnettuutta Suomessa ja luoda käyttäjille sivusto, jonka avulla he pääsevät helposti sisälle uuteen järjestelmään.

Concrete5-julkaisujärjestelmän vahvuuksia ovat helppokäyttöisyys, monipuolinen ja turvallinen laajennettavuus sekä yksinkertainen päivitys uusiin versioihin. Se soveltuu pienistä sivustoista jopa kymmenien tuhansien käyttäjien portaaliksi tai vaikkapa yrityksen intranetiksi.

Suomenkielisen yhteisön ponnistuksena Concrete5 on käännetty kokonaan suomeksi ja sivustolla on tarjolla ladattavaksi erillinen versio, jossa lokalisointiin on kiinnitetty huomiota aina kooditasolle saakka.

Lisätietoja: Webdesigner Heikki Ylipaavalniemi, WTF Design Oy, 044 731 5111, heikki@wtfdesign.fiwww.concrete5.fi.

Sanna_Salo.png

Sanna Salo

Yhteisömanageri
sanna.salo@wtfdesign.fi

    

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeessämme saat muutaman kerran vuodessa arkea helpottavia vinkkejä markkinointiviestintään, ja samalla pysyt perillä WTF Designin kuulumisista!