Wau, täh ja fantastista

21.10.2011
Kolme vuotta sitten maailmanlaajuisen taantuman kolkutellessa ovelle toteutui kahden naisen haave. Silloin aloitti toimintansa raahelainen mainostoimisto WTF Design.

Vaihdoimme pitkät päivittäiset työmatkat Raahesta Ouluun ja vakituisen työn epävarmaan mutta antoisaan yrittäjän elämään kotikaupunkiimme perustamassamme pienessä mainostoimistossa, jota olimme hautoneet yhteisillä työmatkoilla parin vuoden ajan.

Ratkaisevaa WTF Designin synnyn kannalta oli se, että edellisessä työpaikassa tutustuimme toisiimme. Totesimme, että meillä molemmilla oli tullut mieleen ajatus mainostoimiston perustamisesta Raaheen, mutta kumpikaan meistä ei halunnut perustaa sitä yksin. Halusimme yhtiökumppanin, jonka kanssa voi ideoida, jolta voi saada palautetta, jonka kanssa voi jakaa työt ja joka löytää oikeat sanat silloin, kun itsellä lyö tyhjää. Kummallakaan meistä ei ollut sukurasitetta yrittämiseen: ei yrittäjävanhempia, -sisaruksia, -setiä tai -tätejä. Lähdimme yrittäjäkurssille melko tietämättöminä siitä, mihin hyppäisimme. Halusimme oppia uutta ja kokeilla, miten siivet kantavat.

Omasta työpaikasta teimme oman näköisen. Työskentelemme lähes satavuotiaassa talossa villasukat jalassa. Silloin tällöin ostamme levytolkulla suklaata, jota piilottelemme asiakkailta kaapissa. Arkeemme kuuluvat mukavat asiakkaat ja mielenkiintoiset suunnittelutyöt, joiden toivomme tuovan menestystä sekä asiakkaille että meille. Yrittäjinä tunnemme olevamme vielä kolmen vuoden jälkeen tuoreita ja jaksamme innostua, kehittää ja etsiä yritystoiminnallemme uusia suuntia.

Kaikkea tekemistämme leimaa wau, täh ja fantastista -filosofia, joka on ollut johtoajatuksemme yrityksemme perustamisesta lähtien. Markkinointiviestintää suunnittelemme asiakkaamme tavoitteisiin perusteellisesti perehtyen. Haluamme luoda erottuvaa markkinointia asiakkaidemme kohderyhmien tarpeisiin. Haluamme, että lopputulos tuo huulille sanat WAU!, TÄH? ja FANTASTISTA! Hyvässä viestinnän lopputuloksessa on mielestämme aina jotain wauta eli huomiota herättävää, tähiä eli jotain, mitä ei tulisi heti ajatelleeksi, ja fantastista eli vakuuttuneisuutta.

Emme tyydy keskinkertaiseen, vaikka se voisi joskus olla meidän itsemme kannalta helpompi ratkaisu. Olemme suunnittelutyössämme tarkkoja pilkunpiipittämiseen asti, vaikka unohdammekin palaverien jälkeen aina kerman pöydälle.

Blogissamme käsittelemme mainostoimistoyrittäjän ja pienyrittäjän arkea sekä kommentoimme viestinnän ilmiöitä, pohdimme luovuutta tai mitä milloinkin. Välillä voimme esitellä ajatuksiamme vaikka valokuvilla tai piirroskuvituksilla. Blogi elää mukana meidän elämässämme.

 

Sanna_Salo.png

Sanna Salo

Yhteisömanageri
sanna.salo@wtfdesign.fi

    

Tagit
Kolumni

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeessämme saat muutaman kerran vuodessa arkea helpottavia vinkkejä markkinointiviestintään, ja samalla pysyt perillä WTF Designin kuulumisista!